Din lokale dekkspesialist

Lufttrykk og belastning

Lufttrykk dekk
Riktig lufttrykk i dekkene er svært viktig: Et dekk med 0,5 bar for lavt lufttrykk reduserer dekkets levetid med 25 prosent.

Det er viktig med regelmessig kontroll av lufttrykket, minimum hver måned, og hver gang bilen skal lastes tungt. Riktig lufttrykk reduserer rullemotstanden, noe som igjen reduserer dekkslitasjen, og forbedrer både kjøreegenskaper og komfort.
Uansett hvilke egenskaper dekket har i utgangspunktet, er korrekt lufttrykk nødvendig for at dekket skal yte optimalt.

Dekkets gripeevne er av avgjørende betydning både ved nødbremsing uansett vei og føreforhold, ved svingkjørig og på våt veg.

Merk at det ikke er dekket som avgjør hvilket lufttrykk du skal ha, men bilen. For å finne det riktige lufttrykket, er det flere steder du kan lete. Mange biler er utrustet med et klistremerke eller en plakett som viser bilprodusentens anbefalte lufttrykk. Informasjonen finner du vanligvis på nedre del av dørkarmen på bilens førerside, ved dørlåsen på førerdøren, på innsiden av drivstofflokket, i hanskerommet eller i motorrommet. I tillegg finner normalt også anbefalt lufttrykk i bilens instruksjonsbok. 
Det viktigste er å kontrollere lufttrykket jevnlig og inspisere dekkene for unormal slitasje. Dekkene sladrer nemlig når du sluntrer unna lufttrykk-sjekken og når du ikke holder bilen i stand.

Ønsker du å vite mer eller hjelp til kontroll og vurdering av dine dekk?  
Stikk innom oss for en hyggelig dekkprat! Vi ligger sentralt plassert rett bak Scandic Hotell, på grensen mellom Sandnes og Forus.

Har du dekkene dine på dekkhotell hos oss sørger vi for god, forskriftsmessig lagring i forhold til temperatur, lysforhold og stabling. Vi sjekker også lufttrykket og kontrollerer mønsterdybden.
 
Vi har et stort utvalg av både premium, medium og budget dekk. Vi fører blant annet Bridgestone, Michelin, Goodyear, Vredestein, Continental, Falken, Federal, Nokian, Gislaved, Pirelli, Nankang og Sailun.

"Hos oss får du et bredt utvalg av kvalitetsdekk som presterer jevnt bra i dekktestene"

Dekk%20logoer-1
Dekk%20logoer-2
Dekk%20logoer-3
Dekk%20logoer-4